Archív 2022

Koncerty

11.06

Sobota

Dennyiah

Plagát pre Dennyiah

Slovenská indie kapela Dennyiah je podmanivým hlasom pre ľudstvo v dobe zvýšenej digitalizácie a izolácie. Kapela, tvorená hlavnou vokalistkou Denny a gitaristom Ľubošom, spája pop, soul, country a blues do osobitého štýlu, ktorý nazývajú „ľudský pop“. Od svojho debutu s albumom „Human Aspect“ z roku 2020 sa stali oporou v slovenskej hudbe, ktorá si získala množstvo nadšených fanúšikov svojimi srdečnými a príbehovými piesňami.

Dennyiah, poháňaní neochvejnou vášňou, sú na dobrej ceste vymaniť sa zo svojej národnej scény a osloviť medzinárodné publikum, aké si zaslúžia.

18.06

Sobota

TVM Metallica Tribute

Plagát pre TVM Metallica Tribute

01.07

Piatok

PARA + Ladies & Genitals

Plagát pre PARA

Para je slovenská poprocková hudobná skupina pôvodom z Bratislavy. Na scéne pôsobí už viac takmer 30 rokov a na svojom konte má 6 albumov, 2 DVD a hity ako Abstinent či Otec. Patrí k najlepším koncertným kapelám na Slovensku. Pravidelne koncertujú a zúčastňujú sa na letných festivaloch ako Pohoda, Grape, Žákovic Open či študentských majálesoch. Pôsobia na klubovej scéne, v rámci čoho absolvovali niekoľko úspešných turné v mestách po celom Slovensku.

Ako predkapela vystúpia michalovskí Ladies & Genitals

07.07

Štvrtok

LEGENDS

Plagát pre Legends

Michalovská kapela LEGENDS vám zahrá tie najväčšie rockové a metalové hity!

14.07

Štvrtok

BABA YAGA

Plagát pre Baba Yaga

Príďte podporiť michalovskú kapelu a vychutnať si skvelú muziku.

21.07

Štvrtok

EA

Plagát pre EA

EA Príde do Nostalgia Garden zahrať nové skladby z pripravovaného albumu VŠETKO JE INAK v zložení spev, 2 akustické gitary a perkusie, ako aj zaujímavé prerábky zahraničných songov z dielne Duran Duran, Sia, ZERO7, Gotye, Tori Amos a ďalších. Podmanivý ženský vokál, nápadité gitarové aranžmány a perkusie v spojení s autentickými textami Vám spríjemnia večer v NOSTALGIA GARDEN vo štvrtok 21.7. od 19:30

28.07

Štvrtok

NIRVANA REVIVAL

Plagát pre Nirvana Revival

Najväčšie hity legendárnej kapely Nirvana ožijú v Nostalgia Garden už 28.07. o 20:00

04.08

Štvrtok

ADAM BOMB

Plagát pre Adam Bomb

V rámci svojho aktuálneho európskeho turné 2022 sa newyorská klubová legenda – spevák a gitarista ADAM BOMB vracia na prelome júla a augusta do Čiech a na Slovensko, aby tu opäť rozohral nenapodobiteľnú rock’n rollovú show plnú ostrých gitarových riffov a pyrotechnických efektov. Svojou tvorbou a hlavne originálnou prezentáciou na pódiu je publiku už veľmi dobre známy a jeho návrat na pódiá je netrpezlivo očakávaný. Naviac, po dlhšej dobe nútenej prestávky to budú prvé európske koncerty, ktoré nadväzujú na španielske turné.

Prvé zmienky o hudobnej kariére Adama Bomba sa datujú do roku 1979, keď ako štrnásťročný zakladá so spevákom Geoffom Tatom (Queensryche) skupinu Tyrant. Naozaj zlomový okamih nastáva však o rok neskôr, keď sa stretáva s Eddiem Van Halenom a absolvuje u neho niekoľko gitarových lekcií. V tom istom roku nastupuje v Seattli do skupiny TKO, s ktorou neskôr nahráva svoj prvý album. V roku 1981 sa dostáva do užšieho výberu v konkurze na voľné miesto gitaristu v skupine KISS a odohrá s nimi 3 skladby. V roku 1982 sa sťahuje do Hollywoodu, kde žije a skúša v spoločnom dome s Izzy Stradlinom (ten neskôr stojí pri vzniku Guns n’Roses) a práve sa formujúcou skupinou Black’n’Blue. Spriatelí sa s ich gitaristom Tommym Thayerom (dnes Kiss), ktorý ho presvedčí, aby sa vydal na sólovú dráhu. Zaskakuje za Yngwie Malmsteena v kapele Steeler, nahráva s basgitaristom Cliffom Williamsom z AC/DC a s bývalými hráčmi Aerosmith, Riot a Billyho Idola zakladá svoju prvú regulérnu kapelu. Od tej doby má na svojom konte 14 albumov (2 so svojím bočným projektom Get Animal), spoluprácu s mnohými velikánmi, vrátane Chucka Berryho alebo basgitaristu Johna Paula Jonese z Led Zeppelin a mnohými ďalšími. Adamova show je skutečným sviatkom rock’n’rollu, vrátane výrazných pyrotechnických efektov. Ďalšou špecialitou tohto turné je fakt, že ho na ňom sprevádzajú Lessy a Tommy Rock z populárnej českej kapely Nobody Knows, čo sľubuje ešte silnejší zážitok.

07.08

Nedeľa

ŠANSÓNY: Nie, nič neľutujem

Plagát pre Nie, nič neľutujem

Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach v máji 1995 pripravilo pri príležitosti nedožitých osemdesiatin známej francúzskej šansoniérky Edith Piaf „Šansónový večer“- program umeleckého slova a hudby, zostavený z najkrajších piesní z repertoáru tejto speváčky a jej priateľov, resp. nasledovníkov (Gilberta Bécauda, Yvesa Montanda, Juliette Gréco a pod.). Autorkou myšlienky zrealizovať tento program bola vtedajšia riaditeľka Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach – pani Elena Kuncová. Už dávno obdivovala „spievanú poéziu“ – šansóny a dlho nosila v hlave myšlienku šansónového večera. Nenašla však vhodných interpretov. Keď sa situácia zmenila, napísala scenár a program režírovala. Protagonistkami Šansónového večera sú speváčky Gabriela Kozmová a Monika Biačková, ktoré na klavíri sprevádza Slávka Gerberyová.

Gabriela Kozmová spieva už odmalička. Prvé úspechy dosiahla v speve ľudových piesní, napr. v roku 1971 zvíťazila v televíznej „Súťaži o zlatú kameru“. Bola členkou folklórnych súborov Zemplín, Čarnica a Torysa. Venovala sa aj populárnej hudbe. Zvíťazila v celoštátnom finále Súťaže v speve francúzskych piesní, ktoré v roku 1999 organizoval Francúzsky inštitút v Bratislave. Pôsobila ako učiteľka na viacerých ZŠ a neskôr bola referentkou na Školskom úrade v Sobranciach. Teraz je dôchodkyňou a je rada, keď môže ľudí potešiť svojím spevom. Nežným zamatovým hlasom a výborným dramatickým prejavom si získava každé publikum.

Monika Biačková pochádza zo známej hudobne založenej rodiny Pečovských z Košíc. Jej otec a brat hrávali v kapelách, sestra Marika spievala s Ďurom a Gejzom Sabadošom a sestra Júlia bola opernou speváčkou v Štátnom divadle v Košiciach. Len Monika bola mimo hudobných aktivít. Najprv sa venovala plávaniu, poézii a neskôr štúdiu medicíny. K spevu na pódiu sa dostala až v tomto programe. Jej razantný hlasový fond a perfektná francúzska výslovnosť pôsobia prekvapujúco a neostávajú bez odozvy u publika. V roku 2001 vo finále Súťaže francúzskych piesní zvíťazila napriek veľkej konkurencii súťažiacich z celého Slovenska. Pracovala ako lekárka v Psychiatrickej nemocnici v Michalovciach, v súčasnosti pôsobí ako psychiatrička v súkromnej ambulancii vo Vranove n/Topľou. Šansóny sú pre ňu preto veľmi dobrým relaxom.

Slávka Gerberyová vyrástla v učiteľskej rodine, kde získala prvé kontakty s umením a hudbou. Po skončení konzervatória pôsobila ako korepetítorka v Štátnom divadle v Košiciach, neskôr ju zaujalo učiteľské povolanie. Teraz je učiteľkou Základnej umeleckej školy na Jantárovej ul. v Košiciach. Popri klasickej hudbe má rada džez, swing a šansóny. Pôsobila aj v zahraničí v niekoľkých hudobných zoskupeniach. Aj ona obdivuje francúzsku kultúru, históriu a umenie. Jej precítený hudobný prejav je krásnou zvukovou kulisou programu a nemalou mierou sa podieľa na jeho celkovom úspechu.

Šansónový program Nie, nič neľutujem videlo množstvo divákov vo vyše štyristo reprízach pri rôznych príležitostiach súkromných, firemných, na plesoch a na koncertoch v mnohých mestách na Slovensku, v Čechách i v Maďarsku. Vždy sa stretol s priaznivým ohlasom a srdečnou odozvou u publika.

11.08

Štvrtok

Ronan Warg + Angry Dolphins

Plagát pre Ronan Warg + Angry Dolphins

Vo štvrtok 11.08. sa Vám predstavia michalovské kapely Ronan Warg a Angry Dolphins. Už nám ostáva iba pár koncertov do konca leta, tak tento si určite nenechajte újsť.

Premietania

07.06

Utorok

DIVOCH

Plagát pre DIVOCH

Martin v zúfalej snahe prekonať krízu stredného veku uteká od spoločnosti, aby mohol žiť v lese. Zaobstará si luk a jaskynný outfit, ale pravda je taká, že v prežití nestojí za nič. Jedného dňa stretne Musu, drogového dílera, ktorý je zranený a na úteku. V nádeji, že uniknú mnohým problémom, sa toto excentrické duo vydáva na hektickú jazdu cez fjordy. Prenasleduje ich miestna polícia, rozzúrený Viking, násilníci a v neposlednom rade Martinova rodina.

14.06

Utorok

MILUJ SVOJHO ROBOTA

Plagát pre MILUJ SVOJHO ROBOTA

Alma je vedkyňa v slávnom Pergamonskom múzeu v Berlíne. S cieľom získať finančné prostriedky na jej výskum ju presvedčia, aby sa zúčastnila na mimoriadnom experimente. Počas troch týždňov musí žiť s humanoidným robotom, zostrojeným na mieru jej charakteru a potrebám, ktorého umelá inteligencia je navrhnutá tak, aby sa jej stal dokonalým životným partnerom. Alma sa tak stretáva s Tomom, strojom v ľudskej podobe, vytvoreným len na to, aby bola šťastná. Tragikomický príbeh o otázkach lásky, túžby a o tom, čo robí človeka človekom.

21.06

Utorok

CHLAST

Plagát pre CHLAST

Existuje teória, že by sme sa mali narodiť s malým množstvom alkoholu v krvi a že mierna opitosť nám otvára myseľ pre okolitý svet, znižuje naše problémy a zvyšuje našu kreativitu. Martin a jeho traja priatelia, všetci unavení stredoškolskí učitelia, povzbudení touto teóriou sa pustia do experimentu, v rámci ktorého si počas pracovného dňa udržiavajú stálu hladinu. Ak Churchill vyhral druhú svetovú vojnu v alkoholickom opare, čo by mohlo znamenať pár kvapiek pre nich a ich študentov?

28.06

Utorok

Quo Vadis, Aida?

Plagát pre Quo Vadis, Aida?

Bosna, júl 1995. Srbská armáda sa blíži k Srebrenici, ktorá je vyhlásená za „bezpečnú zónu“ OSN. Desaťtisíce ľudí utekajú zo svojich domovov na blízku základňu OSN. Prekladateľka Aida, pracujúca pre OSN, dôverne pozná situáciu na základni i mimo nej. Bojuje s neúprosne sa krátiacim časom, aby našla cestu z blížiaceho sa pekla pre obyvateľov mesta i jej najbližších.

05.07

Utorok

Pomstiteľ

Plagát pre Pomstiteľ

Anton je, teda býval, slávny divadelný herec, ale krutý život začal mu do cesty klásť zradné prekážky. Napríklad stoličku alebo dieru, ktoré skúste zvládnuť po štrnástich pivách, vy kreténi. Keď ho riaditeľ divadla vyhodí a jeho manželka chce, aby si našiel prácu, zoberie Anton osud do svojich rúk. A začne piť ešte viac. Rozbehne sa taká plejáda fantastických zážitkov, výtvarných skvostov a (ne)chcených vtipov, že vám záchvaty smiechu možno už zostanú a budete musieť ísť na smiechovú odvykačku. Srandičky však majú jeden háčik – Antonova manželka sa tomu vôbec nesmeje. A opustí ho i s jeho synom Tomášom, otcovým najväčším obdivovateľom. Anton v zúfalstve (a opitosti) synovi narozpráva, že sa chystá na misiu na Mars, preto je toto obdobie ich života také ťažké. A ťažké obdobie to teda ešte len bude. Až tak, že i let do vesmíru bude proti existencii na Zemi pohoda. Samozrejme, kto iný z všetkéhoschopných Čechov by mal dokázať letieť na Mars než Anton?

19.07

Utorok

Krížová výprava

Plagát pre Krížová výprava

Abel a Marianne zistia, že ich trinásťročný syn Joseph tajne predal ich najcennejší majetok. Rýchlo pochopia, že Joseph nie je jediný, kto sa snaží financovať záhadný projekt – ide o stovky detí, zapojených doň po celom svete. Ich poslaním je zachrániť planétu.

26.07

Utorok

Levie srdce

Plagát pre Levie srdce

Teppo je radikálny neonacista, ktorý si stojí za svojimi názormi, no zároveň však túži po láske a rodine. Keď stretne atraktívnu servírku Sari, všetko sa zdá ideálne, kým nespozná jej malého černošského syna Rhamadhaniho. Teppo sa tak ocitá pred ťažkým rozhodnutím - splní si svoj sen o otcovstve a rodine alebo zostane verný svojej celoživotnej viere a presvedčeniu založenom na diskriminácii a nenávisti? Situáciu navyše skomplikuje jeho brat Harri a vodca skinheadov. Teppo si musí vybrať a jasné rozhodnutie môže mať fatálne následky nielen pre neho, ale najmä pre tých, ktorých miluje

02.08

Utorok

Delete History

Plagát pre Delete History

Traja susedia z predmestia sa vyrovnávajú s dôsledkami moderného sveta sociálnych sietí. Marie môže kvôli sexuálnej nahrávke stratiť rešpekt svojho syna; Bertrandova dcéra, obeť online šikany; a Christine, ktorej Uber hodnotenie odmieta narásť. S pomocou skutočného hackera sa odhodlajú bojovať s mocnými veternými mlynmi súčasného života: s technologickými gigantami. Možno sú už od začiatku porazení, ale človek nikdy nevie…

09.08

Utorok

Tigre

Plagát pre Tigre

Martin je jedným z najväčších futbalových talentov, aké kedy Švédsko videlo. V šestnástich sa mu splnil životný sen, keď ho kúpil jeden z najprestížnejších talianskych klubov. Martin za to však platí veľkú cenu v podobe obety, oddanosti, tlaku a najmä samoty. Začína si klásť otázku, či je to skutočne život, po ktorom túžil. Film TIGERS je jazdou na horskej dráhe na život a na smrť svetom moderného futbalového priemyslu.

16.08

Utorok

Rekonštrukcia okupácie

Plagát pre Rekonštrukcia okupácie

Útržky pamäte jednotlivých postáv filmu skladajú obraz okupácie Československa v roku 1968. A tiež toho, čo v nás tento okamih zanechal.
Dokumentarista Jan Šikl viacero rokov vyhľadáva a zbiera súkromné filmové archívy. Zašlé a vyblednuté osudy rodín, celuloidové ozvuky slávnostných i všedných okamihov. Takto pred časom narazil na niekoľkohodinový materiál zachytávajúci inváziu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Zábery jedinečné, napriek tomu zrejme nevidené – až do 21. augusta 2021, kedy sa historická pamäť presne po tridsiatichpiatich rokoch prebudí z dlhého spánku. Rekonštrukcia okupácie je filmové dobrodružstvo archeologickej povahy, v ktorom sa anonymné tváre premieňajú v plnokrvných svedkov dní, ktoré Československo nasmerovali do ďalších dvoch dekád neslobody.

Besedy

Kvízy

04.06

Sobota

Pub Quiz 1

Plagát pre Vedomostný kvíz 221

Sezóna vedomostných kvízov je späť. Príďte si preveriť svoje znalosti, dokážte, že ste najmúdrejší a súťažte o skvelé ceny!

16.06

Štvrtok

Pub Quiz 2

Plagát pre Vedomostný kvíz 222

Sezóna vedomostných kvízov je späť. Príďte si preveriť svoje znalosti, dokážte, že ste najmúdrejší a súťažte o skvelé ceny!

02.07

Sobota

Pub Quiz 3

Plagát pre Vedomostný kvíz 223

Sezóna vedomostných kvízov je späť. Príďte si preveriť svoje znalosti, dokážte, že ste najmúdrejší a súťažte o skvelé ceny!

16.07

Sobota

Pub Quiz 4

Plagát pre Vedomostný kvíz 22/4

Sezóna vedomostných kvízov je späť. Príďte si preveriť svoje znalosti, dokážte, že ste najmúdrejší a súťažte o skvelé ceny!

13.08

Sobota

Pub Quiz 5

Plagát pre Vedomostný kvíz 22/5

Sezóna vedomostných kvízov je späť. Príďte si preveriť svoje znalosti, dokážte, že ste najmúdrejší a súťažte o skvelé ceny!

27.08

Sobota

Pub Quiz 6

Plagát pre Vedomostný kvíz 22/6

Sezóna vedomostných kvízov je späť. Príďte si preveriť svoje znalosti, dokážte, že ste najmúdrejší a súťažte o skvelé ceny!

17.09

Sobota

Výmena kníh

Plagát pre Výmenu kníh

Dones najviac 10 kníh a vyber si koľko chceš.

17.09

Sobota

Pub Quiz 7

Plagát pre Vedomostný kvíz 22/7

Sezóna vedomostných kvízov je späť. Príďte si preveriť svoje znalosti, dokážte, že ste najmúdrejší a súťažte o skvelé ceny!

03.07

Nedeľa

Divadlo KĽUD: Šeňik v moci Svatojanskej

Plagát pre Šeňik v moci Svatojanskej

Svetová premiera divadelnej hry Šeňik v moci Svatojanskej prichádza do Nostalgia Garden!

"Kladzanske ĽUdove Divadlo (KĽUD) je najvešelše, najmudrejše, najšikovňejše, najoriginalňejše, no hlavňe najskromňejše ďivadlo na vichod od zapadu, chtore bavi autorske hri vo vichodňarčiňe (či ňe?).

V totich hroch subor KĽUDňe zošmišňuje, zalapuje i deformuje švet okolo, čim nastavuje džveritko sučasnojsci, garadiče minulojsci i šifoner buducnojsci."

21.08

Nedeľa

Divadlo KĽUD: Cicho, bo skajpujem s dzivku!

Plagát pre Cicho, bo skajpujem s dzivku!

Divadlo KĽUD sa vracia do Nostalgia Garden!

"Kladzanske ĽUdove Divadlo (KĽUD) je najvešelše, najmudrejše, najšikovňejše, najoriginalňejše, no hlavňe najskromňejše ďivadlo na vichod od zapadu, chtore bavi autorske hri vo vichodňarčiňe (či ňe?).

V totich hroch subor KĽUDňe zošmišňuje, zalapuje i deformuje švet okolo, čim nastavuje džveritko sučasnojsci, garadiče minulojsci i šifoner buducnojsci."